Het perfecte kind

Gepubliceerd op 16 augustus 2020 om 17:30

Bert had alles wat hij nodig had om gelukkig te zijn: een eigen huis, een toffe vriendin, een goede baan als leerkracht geschiedenis in het secundair onderwijs en toch miste hij iets... Hij voelt de sleur, alsof hij in een leven was terechtgekomen dat hij niet zelf had gekozen. Hij komt uit een gezin waar beide ouders ook in het onderwijs staan en zijn jongere broer Jan een lichte mentale handicap heeft. 

"Het lijkt wel of mijn broer meer geluk heeft dan mij en ik schaam mij voor die gedachte, maar als ik hem zie lachen lijkt hij geen zorgen te hebben". 

Bert had van jongsaf heel veel druk op zijn schouders gevoeld. Aangezien de broer regelmatig naar het ziekenhuis moest, was er minder tijd voor hem. Aangezien Bert ook heel gevoelig is, voelde hij al heel vlug hoe hij zijn ouders kon gelukkig maken: goede rapporten, brave puber en de studies kiezen die zijn vader had willen doen maar nooit mocht van zijn ouders. Bert was het 'perfecte kind'...

Bert had door zijn hooggevoeligheid de gave ontwikkeld om te weten hoe hij een ander (in het bijzonder zijn ouders als jong kind) kon gelukkig maken maar had nog nooit echt stilgestaan bij wat hij nu in het leven graag wil.

En dat werd het thema van de therapie: wie ben ik en wat ik wil ik in mijn leven? Hoe doorbreek ik het patroon van het 'perfecte kind' en hoe kan ik ervoor zorgen dat ik voortaan keuzes maak die mij gelukkig maken?

Bert zegde zijn baan in het onderwijs op en brak met zijn vriendin, maar hij herwon een eerlijkheid naar zichzelf en voelde zich nu wel op het juiste pad.

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.