Woordenboek

Gepubliceerd op 20 mei 2020 om 13:49

"VAN Z NAAR A", het woordenboek volledig omgekeerd gaan lezen. Dat was de afspraak die ik maakte met mijn cliënt Suzanne.

De Ander kwam altijd op de eerste plaats. Zorgen voor de Ander, de Ander gelukkig maken, altijd de A van Ander en nooit de Z van Zelf. Dat was haar leven tot nu toe altijd al geweest, maar ze is op en komt om hulp vragen. We spreken af dat we voortaan zullen werken aan alles wat met een Z begint: zelfvertrouwen, zelfrespect en Zelfliefde met een grote Z.

Van Z naar A. Het lijkt wel of ze haar leven moet terugstappen, dat ze weer helemaal naar het begin moet, naar de wortels van haar bestaan. En het zal wellicht ook zo zijn want in het eerste gesprek kwam al iets van "mijn ... was een echte tiran." En we wisten het allebei: dit stukje tekst in haar leven moet worden herschreven. Het bepaalt nog te veel haar heden en haar toekomst. Dus reizen we terug naar het verleden om daar te herstellen wat nooit is gegeven...

PS: de naam is fictief gekozen en aan het verhaal zijn verschillende elementen toegevoegd om het verhaal onherkenbaar te maken.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.