Verdriet bracht zingeving

Toen ik geconfronteerd werd met het plotse overlijden van mijn broer/soulmate, besefte ik dat "tijd" een zeer relatief begrip is. Ik hoorde mezelf zeggen dat ik nog tijd had om 'later' te doen wat ik wou, maar deze zware gebeurtenis had zoveel impact op mij dat ik niet anders kon dan eindelijk het leven te gaan leiden dat bij mij paste en niet meer het leven dat van mij werd verwacht. Daarom wou ik mijn passie voor psychologie najagen en ben ik bijkomend gaan studeren. In 2015 startte ik met mijn eigen praktijk.

Ik zou mezelf omschrijven als een geboren bemiddelaar, een goede luisteraar en een vertrouwenspersoon. In mijn vrije tijd vertoef ik heel graag in de buitenlucht en ben ik graag bezig met spiritualiteit en creatieve projecten.

Vanuit mijn liefde voor het schrijven durf ik wel eens in mijn pen te kruipen. Ik ben momenteel heel actief op Instagram en hou ervan om mensen te inspireren.

Kleur bracht balans, energie en plezier

Toen ik zelf 21 jaar was, liet ik ooit een kleuranalyse uitvoeren. Daaruit kwam voort dat gedempte kleuren en in het bijzonder blauw heel erg goed bij mij pasten. Het gevolg was dat 80% van mijn kleerkast intussen blauw was geworden en bepaalde kleuren zelfs afwezig waren.

In maart 2021 kwamen echter 2 Nederlandse dames op mijn pad die na 30 jaar bezig te zijn met kleur een eigen test en een eigen model hebben ontwikkeld (de persoonlijke kracht methodiek) om te meten welke kleuren energetisch bij jou passen en welke kleuren jou dus kunnen ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling. Er ging een wereld voor me open.

Ik besefte dat er te veel blauw in mijn leven was en dat blauw mij eigenlijk in de weg stond om meer plezier in het leven te ervaren. Blauw hield mij te veel in controle en verantwoordelijkheid. Door oranje (de balanskleur van blauw) toe te voegen kon ik veel meer ruimte ervaren en voelde ik hoe ik eindelijk mijn verlangen naar meer plezier en ontspanning kon waarmaken. Ik koos bewust om oranje in mijn leven te integreren.

Ik leerde mezelf dus heel grondig kennen via de kleuren. Ik kreeg mijn eigen blauwdruk voorgeschoteld en van daaruit kon ik meer omarmen wie ik in wezen ben. Heel verrassend was dat de kleuren die mijn verlangen weerspiegelen niet in mijn blauwdruk voorkwamen wat uiteraard mijn ogen opende over welke kleuren (en welke bijhorende eigenschappen) ik eigenlijk nog wil ontwikkelen om meer balans te ervaren in mijn soms complexe geest. Zo kwamen ook rood en paars bovenop mijn verlanglijst te staan ;-)

Ik wens het jou toe dat je net als mij de kracht van kleur zou leren kennen. Het geeft je werkelijk een duwtje in de rug om in volle bloei te komen en kleuren kunnen ook verklaren waarom je steeds op dezelfde blokkades in je leven botst.

Mag ik jou dus ook meenemen in de wondere wereld van de kleuren?