My story

Time to bloom / Psychotherapie / psycholoog / psychotherapeut / therapie / relatietherapie /  Merelbeke / Gent / therapeut / Katia Boute
Time to bloom / Psychotherapie / psycholoog / psychotherapeut / therapie / relatietherapie /  Merelbeke / Gent / therapeut / Katia Boute

Verdriet bracht zingeving 

Toen ik in 2010 geconfronteerd werd met het plotse overlijden van mijn broer (tevens mijn soulmate), besefte ik dat "tijd" een zeer relatief begrip is. Heel vaak hoorde ik mezelf zeggen dat ik nog tijd had om mijn dromen na te jagen, maar deze zware gebeurtenis had zoveel impact op mij dat ik niet anders kon dan eindelijk het leven te gaan leiden dat bij mij paste. Ik besefte dat ik vaak het leven had geleid dat van mij werd verwacht. Daarom wou ik mijn passie voor psychologie najagen en ben ik nog bijkomend gaan studeren.

Ik koos voor een vierjarige therapeutenopleiding aan de Educatieve Academie in Berchem. Deze Academie is erkend door de European Association for Psychotherapy. Ik ben tevens aangesloten bij de beroepsvereniging V.V.T.I.V. (Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving). Daarnaast vind ik het belangrijk om permanent bij te scholen. Ik woon regelmatig studiedagen bij en volgde nog extra opleidingen. Ik behaalde onder meer mijn attest als facilitator voor Voice Dialogue en ik ben Insights Discovery Practitioner.

Ik zou mezelf omschrijven als een geboren bemiddelaar, een goede luisteraar en een vertrouwenspersoon. In mijn vrije tijd vertoef ik heel graag in de buitenlucht en ben ik graag bezig met spiritualiteit en creatieve projecten.

Vanuit mijn liefde voor het schrijven durf ik wel eens in mijn pen te kruipen. Ik deel dan ook graag een aantal van mijn gedichten op deze site. Daarnaast wil ik dat je inspiratie kan halen uit deze site en zal ik op regelmatige basis verhalen van cliënten neerschrijven waarin altijd stof tot nadenken of concrete tips zitten verweven. Uiteraard draag ik privacy hoog in het vaandel en zullen dus bewust aan elk verhaal fictieve elementen worden toegevoegd om de cliënten volledig onherkenbaar te maken.

Visie en werkwijze

Aangezien de vertrouwensrelatie tussen therapeut en cliënt één van de belangrijkste factoren is voor het slagen van een therapie, hecht ik veel belang aan het eerste gesprek. Daarin staat jouw hulpvraag centraal en bepalen we samen het doel van de therapie. 

Vanuit mijn opleiding staat een integratieve benadering voorop.  Dit betekent dat ik werk vanuit diverse therapeutische invalshoeken en dat ik kan afstemmen op methoden die voor jou werken. Elk individu is uniek en daarom is therapie maatwerk.

Ik heb oog voor de wisselwerking tussen jouw lichaam en geest.  Ik bekijk niet alleen het heden, maar tracht ook samen met jou te kijken naar verbanden met belangrijke gebeurtenissen en patronen uit het verleden.  Heel vaak blijken klachten uit het heden een verborgen historische kant te hebben.

Belangrijk is dat de therapie kan plaatsvinden met een groot respect voor jouw visie en tempo.