Verdriet bracht zingeving

Toen ik geconfronteerd werd met het plotse overlijden van mijn broer/soulmate, zakte de grond vanonder mijn voeten. Het leven was zo zwart geworden dat ik op dat moment niet kon geloven dat ik ooit nog gelukkig kon zijn. En toch... Dankzij therapie en een aantal personen in mijn leven, kwamen er terug lichtpuntjes. Maar de grootste 'genezing' kwam door te zoeken naar de zin en betekenis van mijn lijden. De medaille moest wel een keerzijde hebben en daarnaar ging ik op zoek.

Ik leerde om de tegenslagen (want er volgden nog een aantal narigheden) niet meer te beschouwen als zaken die me 'overkwamen' maar meer en meer te zien als zaken waaruit ik kon leren. Ik zocht naar een uitweg door meer verantwoordelijkheid te leren nemen voor mijn emoties en mijn geluk.

Het verdriet bracht uiteindelijk betekenis en zingeving in mijn leven...

Kleur bracht balans, energie en plezier

Toen ik zelf 21 jaar was, liet ik ooit een kleuranalyse uitvoeren. Daaruit kwam voort dat ik een zomertype ben en gedempte kleuren en in het bijzonder blauw heel erg goed bij mij passen. Het gevolg was dat 80% van mijn kleerkast intussen blauw was geworden en bepaalde kleuren zelfs volledig afwezig waren.

In maart 2021 kwamen echter 2 Nederlandse dames op mijn pad die na 30 jaar bezig te zijn met kleur een eigen test en een eigen model hebben ontwikkeld (de persoonlijke kracht methodiek) om te meten welke kleuren energetisch bij jou passen en welke kleuren jou dus kunnen ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling. Er ging een wereld voor me open.

Ik besefte dat er te veel blauw in mijn leven was en dat blauw mij eigenlijk in de weg stond om meer plezier in het leven te ervaren. Blauw hield mij te veel in controle en verantwoordelijkheid. Door oranje (de balanskleur van blauw) toe te voegen kon ik veel meer ruimte ervaren en voelde ik hoe ik eindelijk mijn verlangen naar meer plezier en ontspanning kon waarmaken. Ik koos bewust om oranje in mijn leven te integreren.

Ik leerde mezelf dus heel grondig kennen via de kleuren. Ik kreeg mijn eigen blauwdruk voorgeschoteld en van daaruit kon ik meer omarmen wie ik in wezen ben. Heel verrassend was dat de kleuren die mijn verlangen weerspiegelen niet in mijn blauwdruk voorkwamen wat uiteraard mijn ogen opende over welke kleuren (en welke bijhorende eigenschappen) ik eigenlijk nog wil ontwikkelen om meer balans te ervaren in mijn soms complexe geest. Zo kwamen ook rood en paars bovenop mijn verlanglijst te staan ;-)

Ik wens het jou toe dat je net als mij de kracht van kleur zou leren kennen. Het geeft je werkelijk een duwtje in de rug om in volle bloei te komen en kleuren kunnen ook verklaren waarom je steeds op dezelfde blokkades in je leven botst.

Mag ik jou dus ook meenemen in de wondere wereld van de kleuren?