Uniek kleuradvies

Gepubliceerd op 24 oktober 2021 om 09:00

Over het verschil tussen het persoonlijke kracht-kleuradvies en een kleuranalyse bij een stylist

Toen ik zelf 21 jaar was, liet ik ooit een kleuranalyse uitvoeren. Daaruit kwam voort dat ik een zomertype ben en gedempte kleuren en in het bijzonder blauw heel erg goed bij mij passen. Het gevolg was dat 80% van mijn kleerkast intussen blauw was geworden en bepaalde kleuren zelfs volledig afwezig waren.

Ik ben ervan overtuigd dat dit zeer waardevol is want op die manier weet je welke kleuren goed bij jouw gezicht passen en kan je gerichter gaan shoppen.

MAAR… er wordt hier enkel rekening gehouden met het uiterlijk. Er wordt helemaal niet gekeken naar wat de energetische impact van een kleur is (lees ook zeker mijn artikel over: ‘de impact van kleur’). Bijgevolg kan het zijn dat je kleuren gaat dragen die passen bij jouw uiterlijk maar die mogelijks wel nefast zijn voor jouw gevoelsleven.

Zelf kreeg ik ooit van een kleurstylist het advies om veel blauw te dragen. Bijgevolg bestond 80% van mijn kleerkast uit blauwe kleren. Laat blauw nu net de kleur zijn die ons meer in verantwoordelijkheid en controle duwt. En laat dit nu net een eigenschap zijn die ik te veel had... Ik wou immers veel meer kunnen loslaten in mijn leven. Toen ik dan in aanraking kwam met de methodiek die ik nu zelf toepas, ging er een wereld voor me open. Ik had dringend oranje (de balanskleur van blauw) nodig. 

Sinds ik oranje in mijn kledij en interieur integreer voel ik me meer ontspannen en voel ik veel meer energie door mijn lijf stromen. En aangezien oranje niet past aan mijn gezicht kocht ik een oranje handtas en oranje schoenen en dat deed al heel wat! En in mijn praktijk staat nu ook een oranje fluwelen sofa ;-)


«   »