Unieke persoonlijkheidstest

Gepubliceerd op 16 oktober 2021 om 10:00

- Over het verschil tussen de persoonlijke krachttest en andere persoonlijkheidstesten -

De persoonlijkheidstest die bij mij wordt afgenomen is gebaseerd op de persoonlijke kracht methodiek. Door de volgende kenmerken onderscheidt deze methode zich van andere persoonlijkheidstesten (ik maak vooral een vergelijking met DISC en Insights Discovery):

  • De resultaten van de test geven inzicht in HOE je de dingen het liefste doet en WAT je het liefste doet (= je drijfveren, waarvoor je uit je bed komt). De test meet dus zowel je uiterlijk waarneembaar gedrag (de buitenkant) als jouw interne motivatie (de binnenkant).  Andere testen meten bijna altijd enkel de buitenkant en zijn enkel gericht op meten van gedrag en communicatiestijlen.
  • De resultaten blijven ‘heel erg hangen’ wegens zijn eenvoud en sterke visualisatie. Jouw blauwdruk (= jouw 4 grootste krachten) worden meteen gekoppeld aan de kleurenpsychologie waardoor je als het ware een nieuwe taal leert. Iedereen kan heel gemakkelijk associëren met kleuren.
  • De positieve filosofie: jouw kracht en talenten zijn uniek en waardevol. We richten onze aandacht op het waarderen wat er is en het met plezier kunnen functioneren vanuit je grootste krachten.
  • De test meet je gedrag, kwaliteiten en drijfveren zowel in je zakelijk leven als in je privé-leven. Andere persoonlijkheidstesten zijn vaak enkel gericht op de werksituatie.
  • Geen hokjesmentaliteit. Iedereen is uniek. In deze test bestaan er maar liefst 2 193 360 verschillende mogelijkheden! 
  • Via de test wordt er automatisch ook kleur- en stijladvies gegenereerd dat past bij jouw unieke persoonlijkheid. Je krijgt dus een unieke verbinding tussen jouw binnen- en buitenkant. Een mooi extra cadeautje!

En uiteraard ben ik naast persoonlijke kracht coach ook psychotherapeut wat het voor mij heel gemakkelijk maakt om te schakelen tussen deze twee werelden. Indien er blokkades of bepaalde thematieken via de persoonlijkheidstest naar de oppervlakte komen, kan ik vanuit mijn kennis en ervaring hierop onmiddellijk inspelen.

Je kan de persoonlijkheidstest en de bijhorende coaching bij mij boeken. Dit kan individueel maar kan ook in kleine groepen (2-8 personen). Net zoals een DISC- of Insightstraining is dit bijzonder geschikt voor teams, partners of vriendengroepen. Je leert elkaar grondig kennen waardoor de samenwerking en onderlinge communicatie verbetert. 

Klik hier voor meer info en inschrijven... 


 »