De impact van kleur

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 14:49

Stel je voor dat je naar de supermarkt gaat en dat alles in grijstinten is gekleurd? Hoe zou jij je dan voelen? Wellicht zal je je niet zo happy voelen… Kleuren hebben dus een grote impact op onze emoties.

Veel mensen zijn de laatste tijd erg bezig met persoonlijke ontwikkeling en wanneer je je bewust bent van wat kleuren met je doen, kan je je levenskwaliteit verbeteren.

Kleuren oefenen een directe invloed op je uit doordat ook je eigen energielichaam (je aura) bestaat uit kleur. En dat is bij iedereen anders. Daarom dat het kan gebeuren dat een bepaalde kleur goed is voor jou maar niet voor iemand anders. Wist je dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat oranje kan helpen bij depressie maar negatief kan werken bij verslaving?

Kleuren hebben naast een universele betekenis ook een subjectieve betekenis. In je onderbewuste kan het zijn dat je een negatieve associatie hebt gelegd met een kleur omdat dit onbewust gekoppeld is aan een ervaring in je leven. Er kan dus wel degelijk een blokkade of weerstand zitten op een bepaalde kleur. Dat onderzoeken kan bijdragen tot heel veel inzichten en persoonlijke groei. Zo bijvoorbeeld kan een afkeer van lichtroze wijzen op een moeilijke vrouwelijke relatie in je leven. En kan weerstand op geel bijvoorbeeld te maken hebben met te weinig zelfvertrouwen of een ervaring van afwijzing in je leven.

Kleur geeft ons dus een schat aan informatie over wie we zijn, over hoe we willen ontwikkelen en waar onze blokkades zitten.

Je kan bij mij een analyse laten doen waarin we nagaan welke kleuren jou het meeste ondersteunen (jouw persoonlijke krachtkleuren) en welke kleuren jij specifiek kan gebruiken om bepaalde thema’s in je leven aan te pakken.

Ik wens het je van harte toe dat je kleurrijk mag bloeien naar de beste versie van jezelf!


«   »