Een idee, een plan, maar geen geld

Vorige week mocht ik dan naar de nacht van de inspiratie in Genk, ik mocht er op 3 minuten mijn idee voorstellen, klamme handjes!

Ik was dan ook nog eens de eerste spreker! De mensen die na me kwamen waren zo goed! Ik was er dan ook al meteen van overtuigd dat ik niet zou winnen met mijn idee. En zo geschiedde... Maar het was een heel leerrijke ervaring, ik deed er veel inspiratie op (ahja, nacht van de inspiratie) Ik had de dag erna een heerlijke voormiddag in Genk en kon terug met opgeladen batterijen naar Leuven.

 

Terug in Leuven waren mijn batterijen echter meteen weer even snel leeg...

Ik deed mijn boekhouding en werd geconfronteerd met de realiteit. Een maand in het rood, een maand waar ik zelf van mijn eigen persoonlijke rekening moest bijpassen.

En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Op deze manier verder gaan zou mijn rekening helemaal plunderen én ik heb geen job meer vanaf 2 juni...

 

Ondernemen is moeilijk en KEIhard,  en ook enorm onzeker.

Ondertussen is er ook nog een gezin en een huishouden dat mijn aandacht verdient.

Mijn hoofd was de afgelopen maanden vol, vol met plannen en ideeën. En steeds meer begonnen die ideeën heel zwaar te wegen, begonnen ze in piekeren over te gaan. Ik heb het gevoel dat ik op een springplank sta en dat ik nét niet durf te springen.

 

Want volgende maand moet ik ook de lening betalen van ons huis, ook de rekening van de kinderopvang, ook het eten, en zelf wil ik ook graag eens nieuwe kleren kopen ('t is nodig!)...

 

Er zijn heel veel initiatieven en er is echt wel veel ondersteuning voor jonge ondernemers, er zijn diverse financieringsmogelijkheden.

Maar stuk voor stuk gaan die gepaard met een risico, of een heel hoog opstartkapitaal enzoverder...

En vermits mijn man ook zelfstandige is zou ik te veel op het spel zetten als ik een lening afsluit.

 

Dus een fysiek pand runnen en zelfstandige in hoofdberoep worden... Het is een droom, mijn concept is een goed concept, er is een markt voor. Maar iemand anders mag het hebben. Het nadenken, zorgen maken, uitrekenen, uitschrijven, netwerken, rondbellen, rondmailen, social media beheren. Ik word er zelf te moe van en zelfs fysiek ziek van.

 

Ik ga verder als zelfstandige in bijberoep met een webshop en blijf zoals steeds beurzen en markten aandoen. Want ondernemen en creatief zijn, dat zit er in en dat moet er uit.

 

De pop-up zal dus waarschijnlijk toch eindigen voor de zomervakantie (TENZIJ ik euromillions win of tenzij half Leuven dagelijks langskomt...) maar tot dan is iedereen nog heel erg welkom!

 

Met trots omdat ik het geprobeerd heb!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Lieve Moreau (zaterdag, 05 mei 2018 14:40)

  Dat is de spirit... je hebt het geprobeerd en je bent weer een ervaring rijker en wie weet kan je na een tijdje toch nog je droom waarmaken, niets is verloren, alles gewonnen
  Deze ervaring kunnen ze je niet meer afnemen.
  Je gemoedsrust en je gezinnetje zijn inderdaad veel belangrijker, je mag fier op jezelf zijn!
  Ik bewonder je in elk geval.
  Groetjes
  Lieve