The making off... een totebag

Totebags, ik kan er niet genoeg van krijgen, deze super handige zakken komen steeds van pas;  als boodschappentas,  sportzak, of gewoon als accessoire.

 

Het opschrift vind ik het leukst aan zo een totebag, je kan een boodschap uitdragen en eens afwisselen van totebag voor een ander gevoel. Daarom besloot ik zelf 2 quotes grafisch te ontwerpen én zelf te drukken.

 

Coffee is survival juice

De eerste quote 'coffee = survival juice' koos ik toen ik in het voorjaar een cursus barista en latte art volgde bij JAVA, én omdat ik als verpleegkundige continu in aanraking komt met koffie én omdat je als mama soms echt de koffiekick nodig hebt om aan je dag te beginnen...

Zelf drink ik graag koffie, maar dan alleen als ik er de tijd voor heb, zo een snel ziekenhuiskoffietje uit een kartonnen bekertje is niets voor mij. (Ik moet wel zeggen, sinds ik mama ben drink ik tegenwoordig meer lauwe/koude koffie... )

 

Start the day with a smile

De tweede quote  'start the day with a smile' is een persoonlijk motto van me. Als je de dag goed kan beginnen  door vriendelijk te zijn en te lachen dan is dat al half het werk... en je maakt misschien iemand blij die jouw totebag spot :)

 

The making!

Ontwerp

Ik ontwierp de vormgeving van de quotes op mijn Ipad pro met het apple pencil. Handletteren op een tablet eigenlijk.

 

Zeefdrukraam

Om zelf ambachtelijk te kunnen drukken heb je een zeefdrukraam nodig.  Dus maakte ik een zeefdrukraam met houten latten waar ik een gaas overheen niette.

Met een lichtgevoelige pasta smeerde ik het raam in en na een nacht drogen in het donker kon ik de quote (geprint op transparant folie) erop leggen en het raam blootstellen aan de zon. Het uv-licht fixeert de blootgestelde delen, de delen die bedekt zijn met het zwart van de geprinte quoteletters blijven 'nat'.

Nadat de pasta gefixeerd is spoelde ik het raam uit onder de douche, en zo is het zeefdrukraam af.

 

Drukken

Eindelijk! Het leukste werk kan beginnen! Het zeefdrukraam wordt op de 'naakte' biokatoenen totebag gelegd en met textielverf bedekt.

Met behulp van een rakel trek ik de verf over het raam en tadaa! De totebag is geboren...

 

Er komt dus wel heel wat bij kijken, het is een intensief maar ook creatief proces met een écht handmade eindresultaat! Bovendien kan ik het zeefdrukraam hergebruiken waardoor ik snel totebags kan bij 'printen' in verschillende kleuren.

 

Heb jij nog ideeën voor volgende ontwerpen?

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0